Budimo radost jedni drugima

 

Autor: Don Pavo Šekerija

Petak, 24. prosinca 2010. Badnjak

 

 

Dragi brate i sestro,

            Zaharija otac Ivana Krstitelja, blagoslivlja Gospodina Boga Izraelova, što je pohodio i otkupio narod svoj. Izrael je izabrani narod Božji, kojeg je sam Bog izabrao ne po njegovim zaslugama, dobroti ili veličini, nego se tako Bogu svidjelo.

Izrael je narod slab, vidi svoju nemoć i dok se bori s Gospodinom prepoznaje Božju snagu i svemoć.

Današnji Izrael smo ja i ti. Vidimo svoje slabosti i grijehe, nemoćni smo bilo što promjeniti kod sebe. Bog nam sam hita u pomoć, šalje nam svoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista. Šalje ga da mi slabi sklopimo savez s njim, jakim, svemoćnim, svesilnim.

            Dragi brate i sestro, Bog se sam nudi meni i tebi, biti naš saveznik u borbi protiv naših neprijatelja. Jer, ja i ti smo slabi i u borbi protiv neprijatelja koji je jak, izgubit ćemo svaku bitku. Ali Bog je naš jak i u savezu s njim svaka naša bitka u borbi s našim neprijateljem biti će dobivena.

            Zato prihvatimo i prigrlimo naš Badnjak, naše Svjetlo od Svjetla kako bi i mi sami bili Badnjak i Svjetlo drugima. Neka naš Badnjak ovo naše Svjetlo, svijetli pred ljudima kako bi ljudi vidjeli naša dobra djela i tako slavili Oca našega Gospodina Isusa Krista koji je na nebesima.

Dragi brate i sestro, budimo radost jedni drugima, ispunimo svoju zadaću i poslanje koje nam je dano, biti svjetlost svijeta kako bi i drugi u tami života mogli vidjeti put kamo treba ići.  Amen! Hvaljen Isus i Marija!